torstai 12. toukokuuta 2016

Punaherukka-kinuskipiirakka




Tänään on tyttären nimipäivä ja halusin ilahduttaa häntä tällä herkulla. Käytin tähän viimeiset punaherukat pakasteesta, mutta onneksi pian jo saadaan käyttää tuoreita marjoja, ihanaa!

Tämä piirakka on jo lapsuudesta tuttu ja silloin tällöin tulee tehtyä. Kirpeys ja makeus yhdistyy ihanasti tässä! Joskus tein pakasteeseenkin muutaman pohjan, ja niin saa todella nopeasti tämän herkun vaikka vieraspöytään. Ei tarvitse kuin kinuski keittää ja laittaa marjat päälle. Jauhot ja kaurahiutaleet voi vaihtaa kokonaan perunajauhoihin, näin saa helposti viljattoman.

Pohja:
100 g pehmeää voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää voi-sokerivaahtoon muna ja kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Käytin 24 cm vuokaa. Tämän voi tehdä hyvin myös tavalliseen piirakkavuokaan. Paista pohja 200 asteessa noin 10 minuuttia. 

Päällinen:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

5 dl punaherukoita

Keittele kerma ja fariinisokeri kinuskiksi, keitä noin 6 - 7 minuuttia. Levitä punaherukat tasaisesti pohjan päälle (jos otat punaherukat pakasteesta, niin saavat olla jäisiä) ja lusikoi kinuski herukoiden päälle. Ei haittaa vaikka kinuski on vielä kuumaa. 





   

2 kommenttia:

  1. Tämä on aivan täydellistä! Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että oli tykätty! :) Mielestäni tämä on yksinkertaisen herkullista :)

      Poista